Tunceli Haber
HV
19 MART Salı 05:46

Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede, Dışişleri Bakanlığı görevine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan getirildi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 03-06-2023 22:41
Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde yeni Dışişleri Bakanı olarak Hakan Fidan yer aldı. Fidan, 1968'de Ankara Hamamönü'nde doğdu.

Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu'ndan mezun olan Fidan, akademik tahsilinin büyük kısmını Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) görevi esnasında yaptı.

Fidan, yurt dışı NATO görevi esnasında Maryland Üniversitesi, University of College'dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans dereceleri; ardından Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı.

TSK'daki hizmetini müteakip akademik hayata yoğunlaşan Fidan, Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde uluslararası ilişkiler alanında dersler verdi.

Fidan, devlet kademelerinde dış politika ve güvenlik alanlarında kritik görevlerde bulundu.

TİKA, Başbakanlık dış politika ve güvenlik konularından sorumlu Müsteşar Yardımcılığı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Başbakan Özel Temsilciliği, MİT Müsteşar Yardımcılığı, MİT Başkanı ve Cumhurbaşkanı Özel Temsilciliği görevlerinde bulunan Fidan, 27 Mayıs 2010'dan bu yana 13 yıldır MİT Başkanlığı görevini yürütüyor.

AdminAdmin

YORUMLAR