Tunceli Haber
HV
28 MART Perşembe 16:49

Tuzla'da Lise Öğrencileri Ürettikleri 3 Ton Dezenfektanı Deprem Bölgelerine Gönderdi

Tuzla’da bulunan Kaşif Kalkavan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde okuyan 20 kimya öğrencisi, öğretmenleri ile birlikte okul laboratuvarında 3 ton el dezenfektanı ürettiler. Üretilen dezenfektanlar Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı aracılığıyla Hatay’a gönderildi.

YEREL
Giriş Tarihi : 16-02-2023 12:52   Güncelleme : 16-02-2023 12:52
Tuzla'da Lise Öğrencileri Ürettikleri 3 Ton Dezenfektanı Deprem Bölgelerine Gönderdi

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem 10 ili etkiledi. Asrın felaketinde, tüm Türkiye tek yürek olarak deprem bölgelerindeki yaraları sarmak için harekete geçti. Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi’nde bulunan Kaşif Kalkavan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde okuyan kimya öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte deprem sonrasında ortaya çıkabilecek hijyen problemine çözüm bulmak için özel bir çalışma yaptılar. Okulun laboratuvarında ölçümleri yapılan ve kazanlarda karıştırılarak 3 ton el dezenfektanı ürettiler. Öğrenciler ürettikleri dezenfektanları bidonlara koyarak etiketlediler. Depremin ilk anından itibaren 155 tırı deprem bölgelerine gönderen Tuzla Belediyesi, el dezenfektanlarını da bölgeye ulaştırmak için harekete geçti. Tuzla Belediyesi ekipleri, el dezenfektanları araca yükleyerek Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı aracılığıyla bölgeye ulaştırdılar.

Kimya öğrencisi Mustafa Enes,” Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için dezenfektan hazırlıyorum. Burada hocalarımız ile birlikte, onların yardımı ile beraber bu işi yapmak gurur verici” dedi. 17 yaşındaki Şeyma ise,” Burada deprem bölgesine gönderilecek olan dezenfektanların kalite kontrolünü yapıyoruz. Alkol miktarlarını ölçüyoruz. Elimizden geldiği kadar insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gurur duyuyoruz. 3 ton dezenfektan ürettik” dedi. Akşama kadar okulda dezenfektan üretip, akşamda Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içerisinde, yardım malzemelerini ayıklanmasına yardım eden Yasin Çalga,” Tüm Türkiye tek yürek olmuş durumda. Sabah buradayız. Dezenfektan yapıyoruz. Akşam da Şelale Park’A gidiyoruz” dedi.

 

Kimya bölümü alan şefi olan Ayşe Yetişen,” Z kuşağı diye ön yargılı davrananlar oldu. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda çok büyük coşkuyla çalışıyorlar. Birlik ve beraber olmak böyle bir şey. Onlarla gurur duyuyorum” dedi.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR