Tunceli Haber
HV
19 MART Salı 13:50

Bursa Gürsulu kadınlar çölyak hastası depremzedeler için üretiyor

Bursa'nın Gürsu ilçesinde kadınların çölyak hastaları için yaptıkları erişteleri deprem bölgesindeki çölyak hastalarına gönderiyor.

YEREL
Giriş Tarihi : 16-02-2023 11:34   Güncelleme : 16-02-2023 11:34
Bursa Gürsulu kadınlar çölyak hastası depremzedeler için üretiyor

 Gürsu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Bursa Çölyakla Yaşam Derneği iş birliğinde, deprem bölgesindeki çölyak hastaları için erişte üretiliyor.    

Depremin ilk anlarından itibaren neler yapabileceklerini düşünmeye başladıklarını söyleyen Gürsu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sümeyye Işık, “Birçok gıdanın gittiğini biliyorduk ama hazır gıdaya ihtiyaç olduğunu düşündüğümüzden poğaça, kurabiye, en azından çocukların yüzünü güldürebilmek adına, çocuklarımızı da düşünerek hızlı bir şekilde kurabiye ve poğaça yapımına başladık. Çölyaklı depremzedeler için de sıkıntı yaşandığını gördüm. Bursa Çölyakla Yaşam Derneği başkanına ulaştım. Biz, çölyaklı depremzede kardeşlerimize neler yapabiliriz, bizde kooperatif olarak üzerimize düşeni yapmak istiyoruz deyince, konuşmamızla yarım saat içerisinde organize olmamız gerçekleşti. Ve hemen erişte yapımına başladık. Günlerdir çölyaklı depremzede kardeşlerimiz için burada erişte yapıyoruz” dedi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR