Tunceli Haber
HV
28 MART Perşembe 14:29

Mersin'in Kurtuluşunu Şiirle Anlattılar, Dereceye Girdiler!

Toroslar Belediyesinin, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte geleneksel olarak düzenlediği “3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu” konulu şiir yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 29-12-2022 16:57   Güncelleme : 29-12-2022 16:57
Mersin'in Kurtuluşunu Şiirle Anlattılar, Dereceye Girdiler!

3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun yıl dönümünü her yıl düzenlediği Zafer Yürüyüşü ve etkinliklerle taçlandıran Toroslar Belediyesi, kurtuluşun 101. yıl dönümünü de coşkuyla kutlayacak.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın, kuvayi milliye ruhunun yaşatılması ve yeni nesle aktarılması amacıyla önem verdiği etkinliklerden biri olan şiir yarışmasına bu yıl Türkiye'nin dört bir yanından 65 eser katıldı.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda; “Atatürk Yürekliler” adlı şiiri ile Mersin'in Tarsus İlçesinden Fatma Özger Bilgiç birinci, “Şöleni Var Mersin’in” adlı şiiri ile Mersin'in Mut İlçesinden Osman Gündoğdu ikinci, “Mersin İstiklali” adlı şiiri ile Mersin’in Bozyazı İlçesinden Furkan Poyraz üçüncü oldu.

Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altının verileceği şiir yarışması’nın ödül töreninde tüm katılımcılara da katılım belgesi takdim edilecek.

Başkan Yılmaz; “Amacımız, Tarih Şuurunu Unutturmamak”

 Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, şiir yarışmasının Türkiye genelinde ilgi gördüğünü belirterek, organizasyona destek veren Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Başkan Yılmaz; “Her geçen yıl katılımın arttığı bu organizasyonla amacımız, yeni nesle tarihi şuurunu unutturmamak, milli birlik ve beraberliğimize katkı sağlamak. Mersinimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101. yıl dönümü kapsamında düzenlediğimiz yarışmamıza katılarak kentimizin kurtuluş mücadelesini en güzel ifadelerle mısralara döken tüm şairlerimize teşekkür ediyor, jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucu dereceye giren yarışmacıları da tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın kurtulmasında, Kurtuluş Savaşımızda can veren, kan veren, ter akıtan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR