Tunceli Haber
HV
19 MART Salı 06:38

Rusya’dan Almanya’nın soykırım hamlesine tepki gösterdi

Almanya Parlamentosu'nun, 1932-1933 yıllarında Ukrayna topraklarında milyonlarca insanın açlık nedeniyle hayatını kaybettiği Holodomo'ru soykırım olarak tanımasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı karara tepki gösterdi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 01-12-2022 20:29   Güncelleme : 01-12-2022 20:29
Rusya’dan Almanya’nın soykırım hamlesine tepki gösterdi

Almanya Federal Meclisi, 1932-1933 yıllarında Ukrayna topraklarında yaklaşık 8 milyon kişinin açlık sonucu hayatını kaybettiği Holodomor olayını soykırım olarak tanıdı.

Söz konusu karara Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “30 Kasım’da Alman Federal Meclisi, 1932-1933’te Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti topraklarında yaşanan kitlesel kıtlığı Ukrayna halkının soykırımı olarak tanıyan ve bundan o zamanki Sovyet liderliğini sorumlu tutan bir karar aldı. Aynı zamanda, o zamanlar sadece Ukrayna’da değil, ülkemizin tüm topraklarında milyonlarca cana mal olan korkunç bir kıtlığın kasıp kavurduğu gerçeğini sessizce geçiştiriyorlar” denildi.

TARİHİ YENİDEN YAZMAYA ÇALIŞIYORLAR

Açıklamada, Almanya’nın tarihini yeniden yazmaya çalıştığı vurgulanarak, “Almanlar, tarihlerini yeniden yazmaya ve İkinci Dünya Savaşı sırasında işledikleri dehşetin pişmanlığını unutmaya çalışıyorlar. Alman siyasi seçkinleri, Ukraynalı ulusal radikaller tarafından icat edilen ve Sovyetler Birliği’ne atfedilen soykırım eylemini kullanarak, suçlarını küçümsemeye çalışıyor. İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası tarafından işlenen sayısız insanlık dışı suçun benzeri görülmemiş doğasının hafızasını bulanıklaştırmaya çalışıyorlar. Alman Federal Meclisi, faşist, ırkçı ve ayrımcı ideolojiyi canlandıran ve kendilerini savaş suçlarının sorumluluğundan kurtarmaya çalışan bu tür ahlaksız kararlardan utanmalıdır” denildi.

AdminAdmin

YORUMLAR