Tunceli Haber
HV
19 MART Salı 14:38

Muharrem İnce Tarsus TSO’da iş insanlarıyla buluştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş insanlarıyla buluştu. Genel Başkan İnce, ekonomiden eğitime kadar çeşitli alanlarda izleyecekleri stratejileri anlattı.

YEREL
Giriş Tarihi : 04-11-2022 17:35   Güncelleme : 04-11-2022 17:35
Muharrem İnce Tarsus TSO’da iş insanlarıyla buluştu.

 

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş insanlarıyla bir araya gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bereket fışkıran Çukurova’da tarımın stratejik öneme sahip olduğunu ancak planlama noktasında sorunlar yaşandığını vurgulayarak, ‘’Tarımda önemli bir bölgedesiniz. Aslında sektör stratejik öneme sahip. Üretim için su problemini çözmemiz lazım. Kaynaklar bitecek, planlamayı iyi yapmamız gerekiyor. Diğer bir konu arazi toplulaştırması ve miras hukuku ile ilgili düzenlemeler yapılması. Özellikle su işini 2050’ye kadar halletmemiz lazım. Eğitimde de sorunlarımız var. İtaat eden değil itiraz eden, sorgulayan bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor’’dedi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak da devam eden yatırım projelerinden bahsederek Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiye’nin ilk tarım teknoparkı olarak kurdukları Mersin Agropark’ta geldikleri süreci anlatarak, ‘’Tarsus’ta iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. 50’nin üstünde ilden büyük bir ilçeyiz. Ama ilçe olmaya takılmıyoruz. İl olmak istiyoruz elbette. Ancak ilçe olarak da güzel şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Tarsus’un ekonomisini canlandıracak, tarihini, kültürünü yaşatacak her çalışma için elimizi taşın altına koyuyoruz. Bugün ilk kez düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali’ne ev sahipliği yapıyoruz. Tarsus’ta her şeyin daha iyi olması için el birliğiyle çabalıyoruz.’’diye konuştu.

Daha sonra Başkan Koçak, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye ziyaretleri anısına hediye takdim etti.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR