Tunceli Haber
HV
28 MART Perşembe 21:04

Gün boyu devam etti; Büyükşehir’den tiyatro şöleni

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri, iki farklı tiyatro gösterimiyle devam eti. Gün boyu devam eden oyunlarda, ‘Cesur Korkuluk Kuki’ çocuk oyunu ve Fehim Paşa Konağı yetişkin oyunu izleyiciyle buluştu. 1001 Sanat tiyatro ekibi tarafından sahnelenen oyunlara, tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 12-01-2023 17:47   Güncelleme : 12-01-2023 17:47
Gün boyu devam etti; Büyükşehir’den tiyatro şöleni

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kültür sanat etkinlikleri, birbirinden farklı programlarla yoğun bir şekilde devam ediyor. Ocak ayı programları çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, iki farklı tiyatro oyunu ile devam etti. 1001 Sanat tiyatro ekibinin eşsiz performansıyla sahnelenen oyunlara, izleyiciler yoğun ilgi gösterdi.

 

Tiyatro severlere eşsiz anlar yaşatan ve gün boyu süren oyunların ilki ‘Cesur Korkuluk Kuki’ çocuk oyunu oldu. AKM’de gerçekleştirilen oyunlar, saat 11.00 ve 14.00 olmak üzere iki farklı seansta gerçekleşirken, oyuna yoğun ilgi gösteren minikler gönüllerince eğlendi. Eğlendirici olmanın yanında eğitici yönüyle de ön plana çıkan oyunda, çocuklara doğa sevgisi başta olmak üzere, içinde yaşadığımız dünya hakkında duyarlı olmaları ve yardımlaşmanın önemi vurgulandı.

 

Fehim Paşa Konağı izleyiciyi kahkahaya boğdu

Oyunların akşam gösteriminde ise ‘Fehim Paşa Konağı’ adlı yetişkin tiyatro oyunu yer aldı. Saat 19.00’da AKM’de sahne alan oyun, bir konakta geçen keyifli ve aynı zamanda düşündürücü bir çok olayı konu alıyor. Aynı zamanda Yazar Turgut Özakman’ın ödüllü oyunu olan Fehim Paşa Konağı, tiyatro severlere eğlenceli ve bol kahkahalı bir gece yaşattı.

 

Oyunun ardından ekip adına kısa bir konuşma gerçekleştiren ve Sakarya’yı çok özel bulduklarını ifade eden oyuncu Barış Can Çelik “Bu bizim AKM sahnesine ikinci çıkışımız ve son olmayacağına da eminiz. Biz sizleri ve enerjinizi çok sevdik. Bu anlamda Sakarya’yı tiyatro konusunda çok özel buluyoruz. Hepinize teşekkür ediyoruz. Bizi yeniden sizlerle buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR