Tunceli Haber
HV
28 MART Perşembe 21:54

ANGİKAD’IN “GİRİŞİMCİLİK YOLU” PROJESİ KADIN GİRİŞİMCİLER GÜNÜ’NDE BAŞLIYOR

Girişimcilik başta olmak üzere kadının her platformda söz sahibi olması ve güçlenmesi için çalışan Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD)’ın, T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteğiyle yürüttüğü “Girişimcilik Yolu” projesinin ilk dersi 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü’nde başladı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 19-11-2022 14:52   Güncelleme : 19-11-2022 14:52
ANGİKAD’IN “GİRİŞİMCİLİK YOLU” PROJESİ KADIN GİRİŞİMCİLER GÜNÜ’NDE BAŞLIYOR

Kadınların iş hayatında var olması için hayata geçirdiği projelerle kız öğrencilere rehberlik eden, eğitim ve burs olanaklarıyla destekleyen ANGİKAD, girişimci adayı kadınlara eğitim ve mentorluk desteği sağlayacak “Girişimcilik Yolu” projesi kapsamında başvuruları değerlendirerek girişimci olmak isteyen adayları seçti.

 

ANGİKAD’dan Geleceğin Kadın Girişimcilerine Eğitim

 

Geleceğin iş kadınlarına girişimcilik yollarını çizerken rehberlik edecek, destekleyecek, bilgi ve deneyimlerin aktarılacağı eğitimler, Dr. Ayşe Kuyrukçu ve Ece Özen Akan’ın vereceği “Girişimcilikte Temel Kavramlar” dersi ile 19 Kasım’da Aydın Kurs’ta başladı. İki aşamalı gerçekleşecek eğitimlerin sonrasında seçilen girişimci adayları melek yatırımcılarla bir araya gelecek.

 

Proje ile kadın girişimciliğinin teşvik edilmesini amaçlandıklarını dile getiren ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için kadınların iş dünyasında eşit bir şekilde var olması, potansiyellerinin açığa çıkarılması ve geliştirilmesi gerekiyor. ANGİKAD olarak ulusal ve uluslararası birçok kuruluşla iş birliği içinde kadın girişimciliği konusunda projeler geliştiriyoruz. Girişimcilik Yolu projemizin çok değerli eğitmenlerimiz ve özel konuklarımızın yer aldığı eğitim programıDünya Kadın Girişimciler Günü’nde başladı. Derneğimiz için çok kıymetli olan bu projeye emek veren Girişimcilik Yolu komitemize ve destek olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR